Hur jag syr när jag syr plagg av gamla. Part 1

Hej! 

Jag älskar re-make design, hållbardesign o smarta lösningar. 
Det jag AVSKYR med det är att 99% av gångerna är det av gamla jeans eller liksom förlåt men det blir SÅ fult o tantigt. Det är ju absolut en smaksak. Men jag tror för att göra saker hippt o trendigt vilket behövs för att saker ska nås ut måste det för fasen vara coolt p snyggt. Därför tänker jag visa i olika delar o projekt hur jag gör när jag gör quick fixes eller totala make overs på plagg så det blir nya o snygga. 

Projekt 1: flarred pants. 
Dem kmr vara i strech material, tre olika plagg används för dessa byxor. (Alltid olika beroende på hur stort plagget, det vill säga tygmängden är) 
Det är en klänning med fint mönster, en skjorta o ett par tajts som är lite glansiga. 

Jag börjar med att klippa isär så jag har ärmarna föe sig, fram o baksida. Man kan sprätta men jag brukar klippa längs med sömmen. 


Sen börjar det roliga enligt mig. Pusslandet. Ibland går set fort o ibland inte alls fort. 
Denna gång var det lite tricky, för det var precis lite för kort haha. 

Ni ser nedan hur det kan se ut: Man får alltså ibland sy på bitar här o där för att det ska gå ihop. (En bra grej att veta att med trikå behövs oftast 0,5 cm i sömsmån) 


När jag klippt o klistrat (sytt ihop så jag får ut alla delar bra, absolut att du ska vara noga med trådraken men på små bitar för att fylla ut brukar jag skippa det)


Jag ÄLSKAR att skapa nytt av gammalt. O

Många gånger ser man ju inte ens att tyget var från papps gamla skjorta eller dem enorma jeansen från 2handen. 

Så börjar jag. 

Fortsättning följer! 

Om Inspiration, Om egen sytt. | |
Upp