Mitt projekt.

Tjenna mors. Nej det lät verkligen inte som jag, Hej kör jag på istället!
ett till inlägg som kommer läggas upp samtidigt som jag skrivit klart det och inte tidsintsällt som typ 99 % av min andra inlägg. (Jo jag gillar att spara tid och vara effektiv, och ja jag vet det märks på min stavning i inläggen).
 
Hur som helst, tänkte skriva ett inlägg om mitt projekt som jag hintar om hela tiden, jag har dragit mig lite för att skriva detta för liksom när det väl är där ute i cyber space så finns det ingen återvändo. Eller asså det är så det känns, men så är det ju inte riktigt. 
 
Jag tog studenten i våras och flyttade hem till min ö igen efter att ha spenderat tre år i Stockholm. Jag tyckte det skulle bli både jobbigt och skönt, jag visste inte om jag skulle få ett jobb eller om jag ens skulle stanna. Men sen när det väl blev så att jag blev kvar hade jag bestämt mig för några saker som jag skulle underhålla mig med så jag inte dog av tristess och brist på nära vänner kring mig. 
1. Jag ville helt enkelt sy en kollektion till petite kvinnor. 
2. Boxas.
Boxningen går jag på varje vecka så det har jag hållt igång med.
Sen har jag ju då även hållt och håller på att göra en liten kollektion. Det tar sin tid, för man ska först få ideér sen ändrar man, tar bort, kommer på nytt, letar bra material (jag vill helst ha 100% natur eller re-make), sen göra mönster, sy provplagg efter provplagg och sen efter mycket mycket "om och men" så kan du börja. Under tiden för att hålla själva kvalitén i sömnaden igång har jag sytt en jacka till mig själv (kommer upp inom kort) och ett par byxor till min mamma. Men jag är så himla himla spänd över att börja sy de först proto-plaggen. 
Sen gillar ju jag väldigt basic färger men med det där lilla extra i detaljerna vilket gör att t.ex. en idé som jag har är att screen trycka ett mönster på ett tyg. Och då har jag bett om hjälp av en tjej som är vän med min kompis, så det blir som ett litet sammarbete kan man säga, (OTROLIGT SPÄNNANDE), men det gör i alla fall att en del saker tar lite längre tid och så vidare.
(slänger in två bild från mitt gymnasie arbete= petite inriktning, ni kan läsa om det här, om ni inte redan gjort det.)
 
Ja, det är alltså väldigt mycket bakom kuliserna helt enkelt som gör att processen tar sin tid. Men har börjat kika på ett slut datum, då jag måste ha allt klart och kan fota, så att till i början av januari kommer jag kanske kunna sälja plaggen också? :) Eller det är väl mitt nuvarande mål. 
 
För er som undrar vad petite innebär så kan jag förklara det, Petite är när du är kortare än 163 cm (ingen aningen vem som gav det måttet), klädernas armar och ben är kortare, samt att måtten minskas en aning då man oftast (inte alltid) är lite smalare i kroppen och en 34 kanske behöver vara 32. Jag kommer göra graderade stolekar mellan 32 och 44 (har jag för mig) men allt sådant får ni reda på mer när kollektionen släpps!
 
Detta var lite kort om det, och jag hoppas ni är lika taggade som jag och vill följa med på denna lilla resan. 
Idag ska jag träna, plantera om lite blommor, inhandla lite små grejer jag behöver och SY. Vad ska ni göra denna härliga lördag?
Hoppas den blir lyckad i alla fall!
Om egen sytt. | |
Upp